Hoe het begon

Het begon 50 jaar geleden. De Franse dierenarts Jean Cathary behandelde met enige regelmaat honden met huidproblemen die veroorzaakt werden door voedselallergie. Dat er wat aan gedaan moest worden stond buiten kijf. Vanuit zijn eigen praktijk in het zuiden van Frankrijk ontwikkelde deze dierenarts zelf een hondenvoeding die de huidproblemen bij honden tegengaat. En in 1967 ontstond de eerste Royal Canin-voeding, voor zijn eigen Duitse Herdershond. En slechts een jaar later, in 1968, was de oprichting van het bedrijf Royal Canin een feit.

De ontwikkeling ging door. In 1980 werd er voeding speciaal voor puppy’s van grote rassen op de markt gebracht. En de hondenvoeding blijft niet in Frankrijk, Royal Canin breidt uit naar heel Europa en vestigt zich in Nederland.

Royal Canin ook voor katten

Lange tijd stond alleen de hond centraal bij Royal Canin, maar sinds 1994 staat ook de kat centraal. Royal Canin is de eerste fabrikant die met gezondheidsvoeding voor de kat op de markt komt. De hond en de kat is de klant en alles wat ze doen is op hen gericht. Met kennis en respect.

Kennis en respect

Door het observeren van dieren vergaren de medewerkers van Royal Canin veel kennis over de hond en de kat. Hoe zitten ze in elkaar, wat hebben ze nodig om fit en gezond te blijven en waar houden ze van. Op basis van deze kennis zijn ze elke dag vol energie bezig om nieuwe producten te ontwikkelen, maar ook om bestaande voeding steeds weer te verbeteren.

Daarnaast staat ook respect voor het dier hoog in het vaandel bij Royal Canin. Ze behandelen de dieren zoals ze zijn en ze dichten hen geen menselijke eigenschappen of emoties toe. En omdat elke dier uniek is, mag daar ook passende en gezonde voeding voor zijn; gezonde voeding op maat.

Gezonde voeding op maat

Om de voeding zoveel mogelijk af te stemmen wordt er naar een aantal kenmerken gekeken:

Grootte: Je hebt grote honden en je hebt kleine honden en elke hond heeft weer andere voedingsstoffen en brokken nodig. En met enorm veel soorten voeding in het assortiment kun je altijd de keuze maken die het beste bij je hond past.

Leeftijd: Ook leeftijd speelt een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuze voeding voor je hond of kat. Een actieve, speelse pup of kitten heeft andere voedingsstoffen nodig dan een niet zo’n actieve hond of kat.

Levensstijl: Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de levensstijl van het dier. Hoe actiever de hond of kat, hoe hoger hun energiebehoefte. Denk maar eens aan een kat die altijd binnen is, omdat je in een flat in de stad woont, of een kat die alle ruimte op de boerderij heeft.

Levensfase: Dracht, zogen of castratie heeft ook een invloed op de voedingsstoffen die het dier nodig heeft.

Ras: En ook elk ras is weer geheel anders en heeft andere voedingsstoffen nodig. Een labrador eet sneller dan een boxer.

Voordelen van gezonde voeding op maat

En zo heeft Royal Canin tientallen soorten honden- en kattenvoeding in het assortiment. En dat heeft diverse voordelen voor de hond en de kat:

  • Je hond of kat heeft een schoner gebit;
  • Je hond of kat heeft een betere smaakbeleving;
  • Jouw hond of kat kan de brokjes makkelijk grijpen;
  • Je hond of kat heeft eerder een verzadigd gevoel;
  • Je hond of kant heeft minder kans op schrokken.

Speciaal dieetvoeding

Daarnaast wordt er door Royal Canin speciaal dieetvoeding ontwikkeld voor de hond of de kat die dat nodig heeft. Deze dieetvoeding is alleen op advies bij de dierenarts verkrijgbaar.