De eindexamens zijn een van de meest stressvolle en bepalende momenten uit ons leven. In één week wordt je toekomst bepaald, een week waar je al 4, 5 of 6 jaar naar toe leeft. En het komt altijd veel sneller veel dichterbij dan je denkt. Met goede examentraining vlieg je echter zo door die lastige examenperiode heen. Een goede voorbereiding is het halve werk – en als je je snel inschrijft voor een goede examentraining ben jij straks het best voorbereid van allemaal!

Waarom examentraining?

Het wordt vaak gedacht dat examentraining alleen nuttig is voor de vakken waar je slecht in bent, of voor domme mensen. Maar examentraining kan ontzettend veel voordelen bieden voor iedereen. Het nadeel aan examens is namelijk dat niet iedereen zijn kennis op dezelfde manier uit – en daarom kan iemand die eigenlijk net zo slim is en net zoveel weet al snel de mist in gaan op zijn examen door zijn zin verkeerd te structureren of de vraag verkeerd te interpreteren. Met examentraining proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je de stof goed beheerst – je examen test ook of je die kennis wel op de goede manier kan toepassen.

Voordelen examentraining

Examentraining kan dus voor iedereen hartstikke voordelig zijn, ook als je misschien denkt dat je de stof al goed beheerst of goed genoeg bent in een bepaald vak. Het gebeurt namelijk vaak dat op een examen de vraagstelling of de structuur van het juiste antwoord nét even anders is geformuleerd dan wat je van je schooltoetsen en tentamens gewend bent. En voor de meeste mensen is het voor de hand liggend om altijd om dezelfde manier te werk te gaan, zeker als dit je in het verleden goede cijfers heeft opgeleverd.

Examentraining helpt je alles waar je jaren over hebt geleerd nog even op een rijtje te zetten. En dan niet alles maandenlang herhalen om vervolgens het begin na die tijd alweer vergeten te zijn, maar gewoon, de belangrijkste punten herhalen en daarmee blijven oefenen. De truc ligt bij examens vaak niet in het leren, maar in het oefenen. Bij examentraining leer je hoe examenvragen werken, hoe antwoorden eruit dienen te zien, en kun je vervolgens aan de slag gaan met examens uit andere jaren. Maar dan met experts erbij die je precies kunnen vertellen waar je misschien de fout in gaat, zodat dit op je echte examen niet hoeft!