Een bed kopen kan voor sommige mensen heel eenvoudig zijn. Zij lopen een winkel binnen, kiezen een bed uit en staan binnen een uurtje weer buiten met een bed. Andere mensen denken er wat meer over na. Wat is een goed kinderbed? Wanneer is het kinderbed veilig? En wat is een redelijke prijs? Daar wordt nu verder op in gegaan, zodat jij straks zonder zorgen een kinderbed kan kopen.

Wanneer is een kinderbed veilig?

Wanneer een kinderbed veilig is, ligt aan een aantal elementen. Het is daarom belangrijk om vast te stellen wat jouw kind nodig heeft om veilig te kunnen slapen. Zo rollen kinderen nog vaak uit bed, een bed is dan pas veilig als er een hekje aan de zijkant zit zodat het kind er dan niet uit kan rollen. Daarbij kan je ook meteen kijken naar de hoogte van het bed. Een laag bed kan voor kleine kinderen veiliger zijn als zij bijvoorbeeld nog moeite hebben met een trappetje lopen en in bed klimmen. Vooral het uit bed klimmen kan problemen met zich meebrengen. Zo kan je dus ook beslissen of de hoogte belang heeft bij de veiligheid van het kinderbed van jouw kind.

Er moet ook naar de uitvoering van het kinderbed gekeken worden. Is het bijvoorbeeld goed afgewerkt? Er mogen geen scherpe punten zijn en geen kleine gaatjes en ruimtes waar de kinderen hun vingers in kunnen doen. Kijk hierbij ook naar de lattenbodem die erin komt. Een lattenbodem met veren kan gevaarlijk zijn als dit niet goed is afgewerkt. Hetzelfde geld natuurlijk voor een houten lattenbodem, er mogen geen spijkertjes uitsteken. Kinderen klimmen en klauteren vaak op het bed, om dan achter te blijven haken bij een spijker kan natuurlijk erg vervelend zijn!

Tips voor het aanschaffen van een leuk veilig kinderbed!

Kinderbedden zijn er in allerlei vormen en maten. Nu je weet waar je op moet letten voor een veilig kinderbed, is het tijd om te kijken naar leuke kinderbedden die veilig zijn. Kinderbedden zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er prinsessenbedden voor de echte prinsen en prinsessen en zijn er raceautobedden voor de echte coureurs onder ons. Ook zijn er hele boomhutten voor de avonturiers, maar ook simpele modellen waar een extra bed onderuit geschoven kan worden voor logies. Zo is er altijd een kinderbed dat voldoet aan jouw veiligheidswensen en aan de wensen van je kind.