De Gabor schoenen werden oorspronkelijk door de broeders Gabor ontwikkeld in 1949 in Hamburg. In 1970 is de schoen al zo’n succes geworden dat er 180.000 exemplaren per dag worden geproduceerd. In 2013 winnen ze de prijs voor het beste damesschoenenmerk en inmiddels zijn de schoenen al ruim 54 jaar te koop in Nederland.

Waarom Gabor schoenen?

De schoen werd voornamelijk zo populair door de wijze van productie: het was het eerste Duitse bedrijf dat een machine inzette voor het produceren van kant-en-klare zolen. In 1960 zijn ze dan ook wederom het eerste Duitse schoenenbedrijf dat hakken met stalen achterlappen aanbiedt. De schoen heeft een comfortabele pasvorm, waardoor ook hogere de hakken voor vrouwen lekker zitten. Daarnaast hebben ze een simpel uiterlijk, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn. De prijs kan er ook niet om liegen: de Gabor schoen is betaalbaar voor iedereen, al helemaal voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt.

Zakelijke combinaties

De Gabor schoenen komen in allerlei vormen en maten. Van ballerina’s tot pumps, van sneakers tot sandalen: naar iedere vrouw haar wens is er een Gabor schoen. Elke Gabor schoen heeft echter een simpel en elegant uiterlijk. Ze bevatten veelal geen opvallende printjes of accessoires: de schoen is slechts de schoen. Het elegante aan de Gabor schoen zit hem juist in deze simplicity: de zwarte ballerina is een geschikte schoen voor dames die formeel gekleed moeten zijn. Ook de open Gabor sandaal voor in de zomer kan als formeel worden beschouwd, ze zijn niet té bloot maar laten de voet wel ademen. De pumps zijn ook uitermate geschikt voor de zakenvrouw: niet te hoog maar wel elegant. De tenen kunnen worden bedekt wat al snel formeler oogt, terwijl de (slee)hak ervoor zorgt dat het lichaam van de vrouw rechtop staat en zelfvertrouwen uitstraalt.

Gabor schoenen zijn de ideale zakenschoen omdat ze vrouwen de mogelijkheid bieden er elegant en formeel uit te zien, zonder dat de schoen saai oogt. Ze zijn comfortabel in de pasvorm en komen in allerlei maten, kleuren, variaties en vormen. Ze zijn daarnaast betaalbaar en de prijs-kwaliteitverhouding  is perfect. Hoewel ze simpel ogen, stralen ze elegantie uit en zijn ze prima te combineren met elke outfit. Elke zakenvrouw zou daarom op zijn minst één paar Gabor schoenen in haar kast moeten hebben.