Heel veel klussen kun je prima zelf doen. Vooral met alle filmpjes die je op Youtube.nl kunt vinden, kun je zelf best ver komen. Er zijn klussen die je beter kunt laten doen. Het aanbrengen van stucwerk is bijvoorbeeld zo’n klus die je vaak beter door een stukadoor kunt laten doen.

Echte vakmannen en goed opgeleide stukadoors kunnen prachtig werk afleveren! Al je stucwerk laten aanbrengen door een erkende stukadoor kost natuurlijk meer dan het zelf doen. Maar het levert je wel veel voordelen op! Goed onderhouden muren laten de waarde van je woning flink stijgen. In dit artikel tips om de kosten van een stukadoor binnen de perken te houden.

Een aantal tips

In één keer zoveel mogelijk muren te laten stuken kost in één klap veel geld. Maar je bent er wel in één keer van af. Alles in één keer laten doen levert je een besparing op wat kan oplopen tot wel enkele honderden euro’s. Door alles in één keer te laten doen krijg je vaak korting, en je betaalt maar één keer de vaste kosten zoals voorrijkosten en administratiekosten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Beslis van tevoren welke muren je allemaal wilt laten stuken. En moet het afgewerkt worden met spachtelputz? Of is sausklaar maken prima? Hoe meer jij weet wat je wilt, hoe sneller de stukadoor kan beginnen en hoe minder fouten er gemaakt worden.

De derde tip is om meerdere offertes op te vragen. Vergelijk deze offertes niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit. Een stukadoor kan wel een scherpe prijs rekenen, maar als hij geen goed aflevert dan is goedkoop duurkoop en zit jij met alle ellende. Lees van tevoren op internet reviews van stukadoors en vraag ook in je omgeving of iemand ervaring heeft met een stukadoor.

Een goede voorbereiding

Om nog meer kosten te besparen kun je wel met de stukadoor bespreken welke voorbereidende werkzaamheden je zelf kunt doen. Schuif meubels aan de kant en dek ze af. Bedek je vloer met een stucloper en plak de boel af. Haal zo nodig behang van de muren. En wellicht kun je de muren zelf al voorstrijken. Als je dit allemaal zelf doet kan de stukadoor direct aan de slag en kost het minder tijd, dus minder geld.

En door zelf je meubels en je vloer goed af te dekken zorg je er ook voor dat jouw spullen niet zo vies worden. Hoe beter jij voor je eigen spullen zorgt, hoe sneller de stukadoor aan het werk kan en ook weer klaar eerst. En jij zit niet met vieze vlekken op je bank of vloer opgescheept die je er nauwelijks meer uit krijgt.

Breng jij je stucwerk zelf aan of laat je het liever doen?