Wie nog twijfelt over mistgeneratoren zal na het lezen van mijn blog van gedachte zijn veranderd. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om uw bedrijf of woonhuis effectief te beveiligingen tegen indringers en andere ongewenste bezoekers. Mistgeneratoren zijn een uitstekend voorbeeld van beveiligingsmiddelen die wel werken. Hier in mijn blog op Internezaak.nl vertel ik u altijd alles over de zaken die rondspelen op de werkvloer. Misschien is er op uw werkvloer wel eens ingebroken, dan zal deze blog interessant zijn voor u.

Mistgeneratoren zijn bijzonder effectief

Mistgeneratoren sluit u aan op uw bestaande beveiligingssystemen. Op het moment dat dit systeem wordt geactiveerd zullen de mistgeneratoren in werking treden. De machines verspreiden dan een dichte damp mist de volledige ruimte in. Het gevolg is dat het zicht minder dan 30 centimeter is, waardoor een inbreker eigenlijk niets meer kan zien. Wat een inbreker niet kan zien, kan hij ook niet stelen. Een schrikreactie en een vlucht naar de uitgang is de enige optie. Dankzij de mist ontstaat er een visuele barrière. Dit maakt dit systeem bijzonder effectief. Andere systemen zullen misschien hulp inschakelen of iets dergelijks, maar dat geeft de inbreker altijd nog wel een paar minuten de tijd om hun slag te slaan.

 

Onschadelijke mist met mistgeneratoren

Mistgeneratoren spuiten onschadelijke mist uit. Dit is op deze manier gekeurd door de Europese Unie. De mist bestaat ook maar uit een simpele waterdamp. Van CO2 uitstoot of andere schadelijke stoffen is dus geen sprake. De mist is dus voor zowel het milieu, de mensen, als dieren niet schadelijk. Zelfs voedsel kunt u gewoon onbezorgd laten staan in de ruimte waar de mist ingespoten wordt. Ook laat de mist geen sporen achter en zo blijven uw spullen dus onbeschadigd. Op het moment dat de mist weer uit de kamer is opgelost zult u merken dat er niets met uw spullen aan de hand is. U hoeft ze zelfs niet schoon te maken. De waterdamp lost namelijk gewoon vanzelf weer op. Dit duurt ongeveer een paar minuten.

De andere voordelen

Mistgeneratoren kunt u gemakkelijk afstemmen op de ruimte waarin de machine geplaatst wordt. In een kleinere ruimte hoeft natuurlijk veel minder mist de ruimte ingespoten te worden. Als u een grote ruimte heeft is het misschien een goed idee om meerdere mistgeneratoren te plaatsen. Een ander voordeel is dat u de machines eenvoudig kunt loskoppelen en meeverhuizen. Heb ik u al overtuigd?