Philippe was een jongen die in Frankrijk opgroeide. Zijn moeder was een kunstfanaat en nam hem mee naar allerlei musea, waardoor hij geinspireerd raakte. Op zijn twaalde maakte Philippe hoeden en schoenen, dat uitgroeide tot zijn eigen lijn. Op zijn 22ste startte Philippe een lijn met Jean Paul Gaultier, de grote man achter Hermés. Philippe won in 1980 een prijs voor ‘best craftsman of France’, en kenmerkt zijn lijn Philippe Model met de woorden ‘elegant, eenvoudig en iconisch’.

Het (schoenen) model.

Op het eerste gezicht lijkt het Philippe model een sportieve schoen, doordat het Philippe model een hoge zool heeft en de klassieke sneaker met veter is. Je kunt wel zien dat de sneaker van hoge kwaliteit zijn, vooral door de keuzes aan materiaal. Zo zijn vele schoenen van het Philippe model gemaakt van suede, wat een luxueuze feel aan de sportieve sneaker toevoegt. De Italiaanse designer Paolo Gambato leerde tijdens zijn tienerjaren de basistechnieken van het schoenmaken. Hij werd verliefd op het ambacht en is sinds 2008 artistiek leider van Philippe Model. Toewijding en professionaliteit van zijn team zijn de basiswaarden voor het ontwerpen van de kwalitatieve sneakers. (Bron: fashionbloggers.nl)

AMBACHTELIJK

Wat volgens Paolo het belangrijkste is, is de draagbaarheid van het Philippe model. Elk detail van het Philippe model moet in balans zijn met de rest, en daarnaast moet de schoen comfort uitstralen. Paolo benadrukt het gevoel voor ambacht in het Philippe model; elk schoen wordt gemaakt van het zachtste leer en suede. De kekke patronen en rustige tinten zorgen voor een stijlvolle, sportieve sneaker voor zowel mannen als vrouwen! De Philippe modellen zijn er voor allen! Combineer het Philippe model met een mooie pantalon, of colour clash de printjes van de schoenen met een rustige, effen outfit. Vele influencers en fashion bloggers zijn al gespot in het Philippe model, zoals fashionblogger Negin Mirsalehi. Dit is een logisch effect als je stijlvolle schoenen ontwerpt met het oog op ambacht, comfort en detailwerk. Zo zegt Paolo dat deze schoenen nooit compleet industrieel vervaardigd zullen worden, er moet een persoonlijk randje aan de schoenen blijven zitten, waardoor je merkt dat er liefde en aandacht is uit gegaan naar het proces van schoenmaken.

Budget

Het Philippe model is niet persé gemaakt voor de budgetjagers, de schoenen kosten namelijk tussen de 100-, en 375-, EU. Dit komt door het detailwerk en persoonlijk vervaardigen van de schoen, naast de kwaliteit van de stof. Maar voor de echte sneakerheads zijn deze schoenen een ultieme aankoop!