Wat is verstandig, je online marketing uitbesteden of dit zelf doen? Bedenk goed wat online marketing precies is en of je er wel genoeg kennis van hebt. En wat is SEO? Als online ondernemer kom je voor een heleboel keuzes te staan, en lijkt het wel of je overal ineens verstand van moet hebben. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel kijken we naar het wel of niet uitbesteden van je online marketing en SEO. 

SEO uitbesteden een verstandige keuze 

Natuurlijk kun je als online winkelier alles zelf doen. Je kunt je gaan verdiepen in de wereld van online marketing en jezelf helemaal wegwijs maken in de wereld van SEO (Search Engine Optimization). Maar heb je hier genoeg tijd voor? En is dit jouw corebusiness? Als online winkelier is het verstandig om je focus te houden op hetgeen waar jij goed in bent. En dat is uiteraard jouw assortiment, of producten en diensten die jij verkoopt. Je kunt immers niet overal verstand van hebben. Het grote voordeel van SEO uitbesteden ligt hem in het netwerk waarover online marketingbureaus beschikken. Zodra je aan de gang wil gaan met linkbuilding moet jij eerst gaan zoeken naar een netwerk om jouw links weg te zetten. Alleen dat is al een tijdrovend proces. Of om advertenties te gaan plaatsen en de juiste banners op de juiste plaats te zetten. Alleen al het om leren gaan met alle CMS-systemen die hierbij horen geeft al heel veel extra werk. Je moet ineens copywriter worden om de meest aantrekkelijke advertentieteksten te kunnen schrijven. Bij een online marketingbureau beschikken ze over een groot netwerk in verschillende branches, daarnaast zijn er een hoop copywriters aanwezig, maak hier gebruik van! 

Wat komt er allemaal kijken bij online marketing? 

Het lijkt allemaal heel gemakkelijk en redelijk eenvoudig. Je plaatst een paar advertenties in Google, maakt een Facebookpagina en Instagram, wellicht nog Pinterest. Maar ga je het hiermee redden? En heb je zelf voldoende tijd over om dit allemaal te onderhouden? Naast deze kanalen zijn er ook nog opties met affiliate marketing en e-mail marketing. De online marketing van jouw bedrijf is een op zichzelf staand beroep. De mensen die hier hun beroep van hebben gemaakt, hebben verstand van al deze online marketing kanalen en hun CMS-systemen. Online marketing uitbesteden is dan ook de enige juiste keuze. Het is een tijdrovend proces en de weg omhoog in Google kan lang duren. Gebruik deze periode direct goed. Het is zonde van jouw kostbare tijd.