Een vrachtwagen of trailer is een groot gemotoriseerd voertuig dat voornamelijk is ontworpen om zware lading te vervoeren. Vrachtwagens zijn sterk in grootte, snelheid met een zware lading en configuratie. Kleinere types kunnen zeer mechanisch vergelijkbaar zijn met sommige auto's. Natuurlijk zijn vrachtwagens meestal stabieler en hebben ze meer nut dan sommige andere gemotoriseerde voertuigen die grote of kleine ladingen moeten vervoeren.

Trucks

De federale overheid van de Verenigde Staten bezit de meeste trucks in het land, waardoor het een van de grootste gebruikers van vrachtwagens is. Veel vrachtwagenfabrikanten hebben fabrieken in het hele land, maar het grootste deel van de truckproductie treedt op in de grote steden van de Verenigde Staten. In het algemeen worden vrachtwagens gebruikt om vracht te vervoeren tussen havens van bedrijven in de productie-industrie naar gebieden waar het lopende onderhoud plaatsvinden. Er zijn verschillende soorten vrachtwagens in gebruik vandaag de dag, met de meest voorkomende voor het gebruik transport van grote goederen. Deze worden over het algemeen aangeduid als aanhangwagens omdat ze vaak worden gecombineerd met trailers. Ze zijn ontworpen om zware voertuigen te trekken, zoals houttransporters, flatbedden, lange trailers, een koeloplegger en andere grote voertuigen. Daarnaast zijn er trekkers, die zijn ontworpen om een aanhangwagen te dragen die helpt met het leeghalen van een veld. Veel boeren gebruiken deze tractoren voor het ploegen en oogsten van hun velden, hoewel ze ook worden gebruikt in bouw- en sloopactiviteiten. Er zijn ook politie-trucks, die soms worden aangeduid als brandweerwagens. Een type voertuigproductie die relatief nieuw is, is het semisubs-voertuig, dat in wezen een kleine auto is die kan worden gewijzigd om op diesel of gas te lopen. Dit is slechts een voorbeeld van een diesel-aangedreven voertuig, omdat er veel dieselvoertuigen zijn die momenteel worden gemaakt en verkocht over de hele wereld.

Veiligheid

Chauffeurs kunnen uitgeput raken met een aantal van deze grote vrachtwagens, dus het is belangrijk dat de voertuigen worden gehandhaafd door professionele technici. Een manier om een vrachtwagen comfortabel te houden, is het installeren van airconditioning. Chauffeurs kunnen ook hulp krijgen van mechanica die ervaring hebben met het gebruik van zware vrachtwagens en de truck met brandstof en olie kunnen vullen, evenals filters en bougies installeren. Om een rijbewijs van een vrachtwagen te verkrijgen, moet een bestuurder aan bepaalde criteria voldoen. Vrachtwagenchauffeurs van bedrijven hoeven geen persoonlijke aansprakelijkheidsdekking op hun voertuigen te hebben. Als een bestuurder eerdere veroordelingen heeft met dronken rijden onder invloed, zal zijn of haar rijbewijs onmiddellijk worden opgeschort en zal een boete worden geheven op de overtreding.