Privé leasen. Iedereen heeft er een ‘duur’ gevoel bij. Maar waarom eigenlijk? De meeste mensen weten niet dat het juist ook heel voordelig kan uitpakket. Zo vliegen de euro’s minder snel je portemonnee uit zodat je aan het eind van de maand nog wat overhoudt om écht iets leuks mee te doen.

Als je aan privé leasen doet kun je weer eens uit eten

Het volwassen leven is enorm duur, en het wordt alleen maar duurder. Het begint met het aflossen van de studieschuld, dan komt er misschien nog een huis bij kijken, een (dure) relatie waar je van alles mee doet, en voor je het weet ligt er een kleine schreeuwer naast je bed omdat hij zo graag gevoed wilde worden. Je komt niet toe aan jezelf, en voor je het door hebt raak je in een sociaal (arm) isolement met een te dure auto. Privé leasen zorgt ervoor dat je weer eens de deur uit komt.

Hoe dan?

Sja, hoe dan? Ten eerste ben je als je aan privé leasen doet van je veel te dure auto af met een te dure verzekering en te weinig plek voor je partner, kind en hond. Daarbij houd je met privé leasen meer geld over waardoor je meer te besteden hebt voor de leuke dingen in het leven. Bij privé leasen zit namelijk alles al inbegrepen: verzekering, aantal kilometers per jaar… Je hoeft alleen nog te tanken.

Privé leasen zorgt voor een antibeweging

Uit dat sociale isolement dus. Als je een auto gebruikt door privé leasen, ben je niet alleen goedkoper uit, maar heb je ook meer tijd om iets te ondernemen. Je bent namelijk veel flexibeler dan zonder auto. Zonder auto ben je afhankelijk van meerijden met anderen of van het openbaar vervoer. Je zou ook kunnen fietsen, maar we weten allemaal dat je daar te lui voor bent en helemaal geen zin hebt om door de kou en de regen je beenspieren aan te spannen!