Scenario: het is bijna zomer. Het weer wordt langzamerhand steeds warmer (met af en toe een hagelbui, het is nog altijd Nederland waar we in wonen) en je speurt je kast door op zoek naar kleren die je vandaag eens aan gaat doen, kleren die je niet laten zweten zodra je de deur uitstapt. En dan zie je het: je hebt helemaal niet genoeg om de zomer door te komen! Gelukkig zijn er een aantal kledingmerken die jou makkelijk uit deze brand kunnen helpen. Een daarvan is BALR!

BALR 101

Het Nederlandse merk werd in 2013 opgericht door drie profvoetballers (van der Wiel, de Zeeuw en Elia) en twee zakenmannen. Het begon als een kledingmerk dat vooral de focus legt op sportkleding. Maar inmiddels hebben ze hun lichtgewichte en ademende stoffen ook ingezet voor casual kleding. De kleding van BALR kocht je tot 2014 enkel online. In 2014 werd dan ook in Amsterdam de eerste pop-up store geopend met alleen maar kleding van BALR. Deze verdween uiteraard na een tijdje weer, en in 2016 volgde dan de eerste officieel gevestigde winkel.

Eigen stijl

De kleding van BALR ziet er ook meteen sportief uit. Dat is het eerste woord dat mij te binnen schiet als ik hun ontwerpen zie. De ontwerpen zijn simpel, aerodynamisch en vaak monochroom. Ze experimenteren niet met beeldtaal, felle kleuren of gekke prints, maar moeten hun unieke look hebben van hun eenvoud en doeltreffendheid. De ontwerpers maken ook veelvoudig gebruik van het BALR logo, voor simpele typografische details.  Ze maken van alles: van T-shirts en broeken, tot schoenen en petten, tot telefoonhoesjes en heuptasjes. Volgens mij ben je bij BALR aan het juiste adres als je van sportieve, eenvoudig kleding houdt waar je makkelijk in beweegt. Misschien sport je zelf ook wel fanatiek, dan is het mogelijk dat deze kleding je nog extra aanspreekt.

Het is dus geen ramp als je niet meer genoeg kleren voor de zomer hebt. Er zijn zoveel merken en er is er, in die enorme hoeveelheid, dus ook altijd een die bij jou past. Ga lekker op zoek en probeer dus ook BALR, wie weet!