Een groot deel van de bedrijven in Nederland bestaan uit kantoren. De werknemers werken met laptops, computers en steeds meer wordt opgeslagen in de cloud. Bij dit soort werk zijn een aantal zaken ontzettend belangrijk. Je zou wel kunnen stellen dat er dingen zijn die onmisbaar zijn bij interne werkzaamheden en zaken. Deze les heb ik helaas zelf op de harde manier moeten leren. Mijn laptop crashte. Daar stonden alle gegevens op voor mijn werk. De reden voor de crash was een te volle opslag. Mijn laptop kon systemen niet goed meer uitvoeren, omdat het interne opslag vol zat. Bij mijn nieuwe laptop is dat wel anders. Dankzij SSD hoef ik me voorlopig geen zorgen te maken om een vol geheugen. Daarom vertel ik je vandaag waarom SSD onmisbaar is bij interne zaken.

Betrouwbaar en beter opslagmedium

De kans is groot dat je nog nooit van SSD hebt gehoord. Persoonlijk wist ik ook schrikbarend weinig over de hardware van mijn laptop. Aangezien allerlei elektronica onmisbaar is voor het doen van zaken, is het wel verstandig om te weten wat je wel of niet moet kopen. SSD, oftewel Solid State Drive, is een nieuwe soort opslagmedium. Door de innovatieve technologie is deze vorm van opslag veel betrouwbaarder en beter dan zijn voorgangers. Voorheen had je harde schijf namelijk allemaal bewegende onderdelen. Dat is bij SSD niet het geval. Deze nieuwe harde schijf heeft geen bewegende componenten. Hierdoor is dit opslagmedium niet alleen betrouwbaarder en schokbestendig. Deze harde schijf is zelfs sneller! Dat is natuurlijk ideaal als je regelmatig op je laptop werkt en veel moet opslaan voor je bedrijf.

Geschikt als externe of interne zaak

Zo’n moderne opslagmedium komt voor in verschillende groottes en toepassingen. Een laptop kan al uitgerust zijn met een SSD, maar het is ook mogelijk om een externe harde schijf te kopen. Dit is wel zo makkelijk. Werkt je laptop namelijk nog wel prima, maar merk je dat hij achteruit gaat? Is een vol geheugen de boosdoener? Dan kan zo’n externe SSD de oplossing zijn voor jouw probleem. Sta je echter op het punt om een nieuwe laptop voor je werk uit te zoeken? Dan raad ik je echt aan om een laptop uit te zoeken met een SSD als opslagmedium. Zo’n SSD heeft mijn werk zoveel makkelijker gemaakt. Deze harde schijf werkt niet alleen veel sneller. De SSD is tevens energiezuiniger. Mijn laptop gaat nu dus zelfs langer mee!