Elk bedrijf heeft wel een aantal zaken die gedaan moeten worden, maar die telkens vergeten worden. Per branche kan het verschillen. Toch zijn er een aantal interne zaken die vrijwel overal vergeten worden. Het zijn namelijk vaak de voor-de-hand-liggende dingen die we vergeten. Ik merk het ook aan mezelf. De taakjes waar je tegenaan loopt en een mental note voor maakt. We weten allemaal dat we daar uiteindelijk niets mee doen. Hoog tijd dat er eens aandacht voor wordt gevraagd. Waar kan er beter de focus gelegd worden op vergeten interne zaken als op de blog InterneZaak?

Rommel, rotzooi en nog meer troep

Een doorn in veel ogen op de werkvloer en op kantoor is rommel. Het maakt een groot aantal Nederlanders niet uit hoe zijn woonkamer of eetkamer erbij hangt, zolang het maar netjes is op werk. Helaas denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Bovendien heeft bij lange na niet elke werknemer zin om de rotzooi op te ruimen. Het bedrijfsafval stapelt zich op en niemand wordt er vrolijker op. Regelmatig schoonmaken en opruimen zijn dus interne zaken die regelmatig vergeten. Maar hoeveel moeite kosten ze nou eigenlijk? Als je met z’n alle afspreekt dat je bij vertrek van het bureau, het kantoor of de werkplaats even de eigen troep opruimt en weggegooid.

Bovendien is het verstandig om ook het verwerken van het bedrijfsafval goed te regelen. Bij mijn vorige baan kregen we regelmatig ruzie met de buren, omdat de afvalbak continu overspoelde van het afval dat erin zat. De oplossing kwam in de vorm van een afvalbak huren. Ga je namelijk een afvalbak huren, dan mag je zelf aangeven hoe groot de bak moet zijn en hoe vaak deze opgehaald moet worden. Ideaal voor elk bedrijf dat veel rotzooi produceert. Bovendien voorkom je op die manier heel makkelijk ruzies en irritaties met de omgeving. Ook dat zijn interne zaken die regelmatig vergeten worden.

Over de houdbaarheidsdatum

Werk jij op een kantoor of werkvloer waar een algemene koelkast aanwezig is? Dan is de kans groot dat deze vol ligt met etenswaren die over de houdbaarheidsdatum zijn. Bij het openen van de koelkast word je begroet door een onidentificeerbaar luchtje. Dan denk je weer: de koelkast moet echt eens geleegd worden. Vervolgens pak je wat je nodig hebt en je sluit de koelkast deur. De zaak van het opruimen van de koelkast is alweer vergeten. Ook regelmatig de spullen in de koelkast controleren op houdbaarheidsdatum is een interne zaak die we allemaal maar al te graag vergeten.