Veel werknemers spenderen dag in dag uit op kantoor. Hierdoor ben je als werknemer altijd werkzaam in dezelfde omgeving. Dit kan natuurlijk erg prettig zijn. Je ontwikkelt in verloop van tijd een soort routine voor jezelf. Hierdoor voel jij je op een gegeven moment helemaal thuis in het bedrijf. Toch kan het helpen om af en toe even niet intern in het bedrijf aan zaken te werken. Ik zal je vandaag een aantal voorbeelden geven van situaties waarbij een andere setting echt het verschil kan maken. Dus werk jij dagelijks in hetzelfde kantoor aan hetzelfde bureau in hetzelfde bedrijfspand? Lees dan snel verder en ontdek zelf waarom een wisseling van omgeving van tijd tot tijd een goed idee kan zijn.

Boost voor de creativiteit

Neem bijvoorbeeld het vergaderen. Veel bedrijven vergaderen nog steeds op dezelfde manier zoals dat al eeuwen wordt gedaan onder het motto never change a winning team. Maar hoe productief en vooral creatief ben je als je altijd op dezelfde vergaderlocatie in dezelfde omgeving problemen moet oplossing? Daar wordt in feite vaak een vergadering voor geregeld. Er zijn problemen gesignaleerd die opgelost moeten worden of die zo snel mogelijk verholpen moeten worden. Probeer dan maar eens met een goed idee te komen. Precies! Dat kan best lastig zijn. Het is een veel slimmer idee om een keer een externe vergaderlocatie te huren. Een nieuwe omgeving geeft namelijk een boost aan de creativiteit. Je kunt door een verandering van vergaderlocatie ineens het probleem van andere kanten benaderen. Op deze manier kan dus het vergaderen buiten de deur echt een verschil maken.

Netwerken en contacten opdoen

Uiteraard is het vergaderen op een nieuwe, externe vergaderlocatie niet het enige voorbeeld waarom af en toe niet intern zaken doen een goed idee is. Ook voor netwerken en opdoen van nieuwe contacten is het verstandig! Door simpelweg buiten de deur te stappen kun je al nieuwe mensen ontmoeten. Dit kan in de vorm van een gratis masterclass, een leerzame cursus of een bijeenkomst van specialisten binnen het vakgebied. Al deze voorbeelden zijn ideaal om zowel nieuwe partners te ontmoeten als potentiële klanten binnen te halen. Een leuke bijkomstigheid: je laat tevens de aanwezigheid van het bedrijf zien. Wanneer jouw bedrijf graag zijn stempel wil drukken op de branche, kan het dus tevens een verschil maken als jij even buiten de deur stapt. Door te netwerken en nieuwe contacten op te doen profiteren zowel jij als je baas van de voordelen.