Je hebt ze in eindeloze verscheidenheid; damesblouses. Een kledingstuk waar iedere vrouw er toch minstens een paar van in haar kast moet hebben. De juiste blouse voor het juiste moment. Een katoenen shirtje trekken we misschien wel veel te vaak even aan.  De altijd terugkomende vraag wat doe ik aan vandaag krijgt niet altijd een weloverwogen antwoord. Het is immers gemakkelijk om snel even iets aan te schieten vanwege gebrek aan tijd of zin om lang na te denken.

Modieus en verzorgd

Toch is een mooie damesblouse een kledingstuk waarmee je vaak meer furore maakt, waarin je er vrouwelijker uitziet, verzorgder en modieuzer. Ook kun je met het juiste model mindere punten aan je lichaam beter camoufleren. De ene blouse laat een mooie hals en decolleté mooi uitkomen en verbergt je zwaardere bovenarmen of buik bijvoorbeeld. Je sterke punten accentueren dus behoort met een blouse tot de mogelijkheden.

Omdat er zo ontzettend veel modellen zijn, is het handig er een paar in je kast te hebben. Bijvoorbeeld zakelijk streng met kraag en knoopjes, waardoor je je ‘one of the guys’ kunt voelen. Geschikt voor een zakelijke meeting, als je je wil conformeren aan de blauwe pakken om je heen. Kies je voor een lang model dan kan dat als een minijurk gedragen worden en is het supersexy ondanks de kraag en knopen. Het tegenovergestelde zijn de supervrouwelijke Ibizastijl blouses die je draagt over een bikini, bij een zomerse rok of je favoriete spijkerbroek.

Luchtig

Gemaakt van comfortabel luchtig katoen een must have kledingstuk. Kies voor wit en de zon gaat bijna vanzelf schijnen. Ook erg mooi in pasteltinten. Blouses van lichte, soepele stoffen, soms wat doorschijnend vragen om een bijpassende top eronder. Een mooi sieraad in je nek of om je arm erbij en je bent op en top restylet. Wie slim is zorgt voor een diversiteit van blouses in zijn kledingkast waardoor er eindeloos veel kledingcombinaties te maken zijn.

Een mooie blouse kan onder een jasje gedragen worden, maar flatteert ook met een warm wintervest. Gecombineerd met een rok heb je een heel ander effect dan met een broek, dan oogt dezelfde blouse nonchalanter.  Alle dessins zijn mogelijk, effen, gestreept, gebloemd, geometrische vlakken, stippen, etc. Dat geldt natuurlijk ook voor kleuren. Van wit tot zwart en alles ertussen. Iedere vrouw zou standaard een witte blouse moeten hebben in haar kast. Afhankelijk van je leeftijd ook een zwarte of een donkergrijze. Met het stijgen der jaren verandert de kleur van je huid en je haren en daar past soms beter donkergrijs dan zwart bij.