Je hebt net een kleine onderneming gestart en ondertussen zijn er al een aantal werknemers in dienst, wat leuk! Er zijn echter wel veel interne zaken die je goed moet regelen voor je werknemers. Er zijn namelijk verschillende zaken die mis kunnen gaan op kantoor of rondom je onderneming, zorg er dus voor dat je weet wat je moet doen in dit soort situaties. Om er van bewust te worden wat er allemaal mis kan gaan op kantoor en met je onderneming kun je deze blog lezen. Ook als je (nog) geen eigen onderneming hebt is het handig om deze blog te lezen, zodat je kan zien waar jij (in de toekomst) of je leidinggevende tegenaan kan lopen. Zo kan je beter inleven in de problemen op de werkvloer.

Er gaat iets kapot

Op kantoor zijn er verschillende apparaten die worden gebruikt voor allerlei werkzaamheden. Bij een productieonderneming zijn dat soms speciale machines, maar op een regulier kantoor zijn dit voornamelijk zaken zoals: Een printer, een computer, een projector, een telefoon of een stoel. Zorg ervoor dat je altijd een reserve hebt als het een cruciaal onderdeel is van je bedrijf. Ook is het handig om van te voren al te weten hoe jij de verschillende apparaten zo snel mogelijk kan vervangen. Zoek dus op waar je een printer of kopieerapparaat kan laten herstellen. Ik weet bijvoorbeeld dat ik altijd bij  GSM Paradise terecht kan voor telefoon reparatie den haag  als ik een mobiele telefoon moet laten repareren. Kijk dus in je omgeving rond naar bedrijven die je kunnen helpen en leg alvast contact zodat je zeker weet dat het bedrijf je snel kan helpen als dat nodig is.

Wat doe je bij ziekte?

Het kan altijd zo zijn dat een van je werknemers ziek wordt, dit is natuurlijk niet alleen heel vervelend voor je werknemer, maar ook voor het bedrijf. Zorg ervoor dat de werkzaamheden eenvoudig kunnen worden overgedragen aan iemand anders als iemand ziek wordt. Zorg er ook voor dat als iemand langdurig ziek is, je goed vervangend personeel weet te vinden. Als je dit niet doet zal je bedrijf namelijk niet meer goed kunnen doorgroeien. Zorg er ook voor dat je werknemers goed weten wat ze moeten doen als jij onverwacht ziek bent of even niet aanwezig kunt zijn. Veel ondernemers zijn bang om op vakantie te gaan omdat ze denken dat het mis gaat op het kantoor als ze er niet zijn. Dit is echter geen gezonde situatie en je moet als ondernemer ook je rust kunnen pak als dat nodig is.