Wanneer er wordt gedacht aan nette kleding, zullen veel mensen meteen denken aan oncomfortabele, te strakke of te korte kleding waar je uit wil vrijwel meteen nadat je het hebt aangetrokken. Natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn! Er zijn manieren om er stijlvol uit te zien, terwijl alles nog comfortabel zit.

Ondergoed

Elke outfit begint natuurlijk bij ondergoed. Het heeft meer invloed dan mensen soms denken. Denk er maar aan, zit je ondergoed niet lekker? Dan is de hele dag eigenlijk al meteen verpest. Shop daarom voor lekker zittende Bjorn Borg Boxers en, vooral, zorg dat alles goed zit. Als ondergoed te strak of te los zit, zal het de hele dag irriteren en dan zul je niet comfortabel zijn.

Joggingkleren

Joggingbroeken worden steeds normaler om buiten huis te dragen en worden ook steeds netter geproduceerd. Minder mensen zullen opkijken wanneer jij in een lekkere joggingbroek de straat op zal wandelen. Doe dit gewoon! Voor sommige mensen zal het betekenen dat er wat moed verzamelt moet worden, maar je zult je wel fijn voelen. Weet je niet zeker hoe een joggingbroek gestyled hoort te worden of wil je nog een stapje verder? Joggingpakken! Joggingpakken bestaan uit een bijpassende set van een trui en een joggingbroek. In één slag is er een complete outfit ontstaan. Omdat het bij elkaar past, ziet het er erg netjes uit. Natuurlijk is het niet zo handig om een joggingbroek of een joggingpak naar kantoor te dragen, maar daar zijn andere oplossingen voor.

Naar kantoor

Naar kantoor kunnen er pantalons en jasjes gedragen worden. Pantalons zijn loszittende broeken, die een wat nettere uitstraling hebben dan bijvoorbeeld jeans. Het vinden van de perfecte pantalon ligt aan de lengte en hoe het valt rond de bil, onder andere. Een pantalon helpt vrijwel elke outfit om er netter uit te zien, maar het zit niet strak genoeg om oncomfortabel te zijn.

De jasjes die gedragen worden, hoeven geen colberts te zijn. Een jasje gemaakt van stretch stof zit lekkerder en ziet er even netjes uit. Het gaat bij jasjes vooral om de materiaal waarvan het gemaakt is. Veel zachte materialen kunnen ook gelijk een soort verstikkende werking hebben, omdat deze niet erg ademend zijn. Het is dus zaak om een stof te vinden die voldoende ademend, maar wel warm genoeg is en goed zit.

Schoenen

Schoenen werken eigenlijk een beetje zoals ondergoed: je zult er misschien niet meteen aan denken, maar het beïnvloedt de hele outfit en dag. Lekker zittende sneakers zijn natuurlijk the way to go. Voor overdag zijn deze dan ook een goede keuze. Zorg ervoor dat de sneakers er niet al te vies uitzien en er is geen probleem. Het probleem opent zich weer op als we over kantoor gaan praten. Veel vrouwen horen of denken dat zij hakken horen te dragen. Hakken worden veelal gezien als de enige nette schoenen, terwijl dit helemaal niet waar hoeft te zijn. Met een lage laars of glimmende instapper kom je echt even ver (misschien wel verder, omdat er langer in gelopen kan worden).

Kleding hoeft niet óf netjes óf comfortabel te zijn. Het kan gewoon allebei!