Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen gebruikt de technologie van nu anders. De één heeft het alleen nodig voor werk, de ander gebruikt het voor entertainment of sociale contacten en weer een ander gebruikt het voor alles en is amper zonder telefoon of notebook te zien. Als je op zoek ben naar een nieuwe pc, kan de hoeveelheid beschikbare opties nog weleens overweldigend voelen. In deze blog vertel ik je over de verschillende computers en voor wie ze handig zijn. Lees je mee?

Een vast desktop

Een van de meest bekende computersoorten is de desktop. De desktop herken je aan het scherm op iemands bureau en de grote computerkast die er meestal naast of onder staat. Deze computers kan je kant en klaar kopen of zelf bouwen. Zeer handig in kantoren waar vaste computers moeten staan of voor de échte gamer. Deze computers hebben namelijk meestal meer opslagruimtes en sterkere processors, omdat je ze dus precies kan bouwen en afstellen op wat jij nodig hebt.

Portable plek op het internet

Maar de meeste mensen kiezen voor een flexibele pc. Waarom? Nou omdat je deze altijd mee kan nemen en dus altijd beschikking hebt tot het internet en je bestanden. Heel handig. Vroeger waren laptops nogal groot en was het ondanks de mogelijkheid tot meenemen een groot gedoe om dat daadwerkelijk te doen. Tegenwoordig zijn er ook notebooks. Deze zijn een stuk kleiner en dunner vergeleken met laptops maar verschillen verder niet. Ideaal voor studenten en mensen die veel reizen voor hun werk, als je in die categorie valt, zou ik een notebook kopen.

Boek, internet en scherm in één

Als laatste wil ik de tablet even noemen. Dit computer apparaat verwacht je misschien niet in dit lijstje maar de tablet is tegenwoordig veel meer dan enkel een vergrootte telefoon waar je niet eens mee kan bellen. Tegenwoordig is de software voor tablets vaak net zo goed als voor een hoop pc’s. Tablets zijn heel makkelijk om mee te nemen. Ze hebben vaak de grote van een wat grotere roman. Ze zijn dan ook ideaal om mee op reis te nemen, films op te kijken en boeken op te lezen. Het scherm is wel een stuk kleiner en daarom is het vaak voor werk minder geschikt. Natuurlijk kan het wel maar het is minder prettig en het werkt natuurlijk anders dan een laptop of desktop.

Welke computer past bij jou? Of heb jij gewoon alle opties in huis? Dan ben je wel van alle markten voorzien; studie, werk en entertainment.