Natuurlijk zet je een bureau, bureaustoel en computer neer. Maar wat heb je nog meer nodig om met je team aan de slag te gaan in je nieuwe kantoor? Welke items zijn bijvoorbeeld handig bij vergaderingen, besprekingen met klanten, brainstormsessies et cetera? Lees hier onze tips en maak je boodschappenlijstje compleet.

Rek voor folders en brochures

Heb je een receptie en wachtruimte, dan is dit de ideale locatie om je brochures uit te stallen. Zo kunnen je klanten of bezoekers alvast zien wat je allemaal te bieden hebt. Om dit netjes en overzichtelijk te doen gebruik je folderhouders. Deze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar zodat ze op elke plek passen; op een balie, aan de muur of een standaard voor op de vloer. Door het professionele en gebruiksvriendelijke design moedigt zo’n rek aan om er een folder of brochure uit te pakken.

Een whiteboard

Om tijdens een brainstormsessie snel ideeën op te schrijven of te tekenen is een whiteboard ideaal. Post-its zijn hier ook onmisbaar bij. Sla hier dus een paar stapeltjes van in bij de groothandel. Een flipchart is hier ook handig voor. Deze is net wat compacter, makkelijk te verplaatsen of mee te nemen. In de moderne kantoren wordt veel met glas gewerkt. Grote kans dat je deze glaswand ook kunt gebruiken om met een whiteboard marker op te schrijven. En helemaal hip, maar wel erg duur, is een smartboard. Dit is multi-inzetbaar als presentatiescherm voor powerpoints, filmpjes laten zien, maar ook gewoon als whiteboard te gebruiken.

Sfeer

Daarnaast kun je je kantoor verder aankleden met planten en leuke gadgets. Planten geven wat kleur én ze zuiveren de lucht. Zo houdt je een gezonde werkomgeving. Stel wel even een herinnering in je agenda in om ze water te geven. Want met al je eigen werkzaamheden is dit iets wat er makkelijk bij inschiet.

In de pauze is op veel kantoren een potje tafelvoetbal of tafeltennis populair. Daarnaast kom je tegenwoordig ook vaak een kantoorhond tegen als je bij een bedrijf naar binnen wandelt voor een afspraak. Leuk idee, maar daar komen natuurlijk meer verantwoordelijkheden bij kijken. Denk hier dus eerst goed over na.

Last but not least, een goede koffieautomaat is natuurlijk super belangrijk. Voor je eigen personeel maar ook voor klanten die langs komen. Daarbij is het leuk om bedrukte koffiebekers of mokken te gebruiken. Met je bedrijfslogo, slogan of leuke, bijvoorbeeld motiverende, teksten.