In dit artikel bespreken we tips over hoe je jouw handschrift kunt verbeteren – met name hoe je jouw handschrift gemakkelijker leesbaar kunt maken. Het veranderen van je handschrift zorgt dat de esthetiek misschien verbetert, maar ik merk dat ik daardoor langzamer schrijf. Dus als je op zoek bent naar meer leesbaar handschrift in plaats van het uiterlijk drastisch te veranderen, is dit artikel voor jou.

Schrijf groter

Mijn eerste tip is om groter te schrijven. Richt je letters op minstens de helft van de hoogte van de regel, want hoe groter je schrijfwerk is, des te gemakkelijker is het om alle kleine lijnen en lussen te zien die de letters vormen. Als je vrij groot schrijft, maar het is nog steeds moeilijk te lezen – gebruik dan een pen met een fijnere punt. Dit maakt elke lijn duidelijker en het zal gemakkelijker zijn om te vertellen welke letter de streken vormen.

Glad papier

De gladheid van het papier en de pen die je gebruikt, hebben ook invloed op jouw handschrift. Glad papier en pennen stellen je in staat sneller te schrijven, maar veroorzaken ook meer van die gestreepte lijnen. Als jouw handschrift van die gestreepte sporen veroortzaakt, gebruik dan pennen op papier die meer grip hebben. Normaal printerpapier of binderpapier werkt goed omdat het vrij ruw is en je kunt ook papier proberen dat speciaal is gemaakt om grip te hebben.

Gebruik pennen met meer grip

Balpennen en viltstiften hebben over het algemeen meer grip dan gelpennen. Rollerbalpennen hebben van alle pennen het minste grip. Het werken aan het verbeteren van jouw handschrift kun je het beste dus doen met een balpen of viltstift.

Kleine handschrift aanpassingen

Naast het in huis halen van de juiste benodigdheden zijn er ook een paar kleine aanpassingen die je in jouw handschriftstijl kunt implementeren om de leesbaarheid te verbeteren:

1.      Verwijder de lussen in jouw handschrift.

2.      Maak de ronde delen van de letters die je schrijft groter dan dat je gewoonlijk doet.

3.      Maak de stijgers of dalers kleiner, zodat ze elkaar niet kruisen met de volgende regel.

4.      Schrijf in rechte schrijfstijl in plaats van cursief.

5.      Gebruik voor het schrijven van jouw teksten overal dezelfde letterformulieren.

6.      En als laatste: sluit alle lussen.

Goedkoop printen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen zin hebt om jouw handschrift te verbeteren. Sommige mensen blijven voor altijd een doktershandschrift houden, hoe goed ze ook hun best doen om hier verandering in aan te brengen. Als je wilt gaan voor kwaliteit voor een lage prijs, ga dan voor printers die compatibel zijn met HP 301XL cartridges. Je zult er geen spijt van krijgen!

We hopen dat je dit artikel nuttig hebt gevonden.