Een leven zonder stress, voor velen klinkt het als het ware walhalla. Stress vormt namelijk een zware aanslag op je leven maar ook op je lichaam. Het is van belang om bepaalde stress stap voor stap uit je leven te verbannen. Probeer wat meer te ontspannen en gooi de tijden van stress voorgoed uit je leven. Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam zwakker wordt. Je sneller uitgeput raakt. Sneller geïrriteerd bent en je leven compleet uit balans wordt gehaald. Toch zijn er veel manieren om je van deze stress af te helpen. Zelfs als het einde van de tunnel heel ver weg lijkt, is het toch belangrijk om naar het lichtpuntje aan het einde van die tunnel te staren. Hoe ik de stressvolle situaties uit mijn leven weer, daar vertel ik je graag wat meer over!

Denk in oplossingen

Je hebt net ontdekt dat je misschien vader wordt? Ben jij wel de echte vader? Dit kan een stressvolle periode zijn. Hierbij is het belangrijk om te denken in oplossingen. Neem een prenatale vaderschapstest af en krijg zo zekerheid. Door middel van zekerheid kan jij je stress wegnemen. In dit geval is dat mogelijk met een prenatale vaderschapstest maar dit kan uiteraard ook op andere manieren. Een prenatale vaderschapstest is misschien een extreem voorbeeld maar ik hoop dat jullie de invalshoek snappen. Ga oplossingsgericht denken. Het heeft geen zin om te blijven hangen in een situatie en deze telkens te overdenken wat er fout is gegaan. Dit levert namelijk stress op, ga nadenken over hoe je het probleem kunt oplossen of voorkomen in de toekomst.

Bereid je voor en denk vooruit

Heb je stress voor die belangrijke presentatie op je werk of kijk je ergens anders enorm tegenop? Zorg er dan voor dat je je voorbereid. In het geval van een presentatie, ga oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Vind je het lastig om voor een groep te staan, presenteer dan eerst voor mensen in jouw omgeving. Op deze manier kan je op een veilige manier aan het idee wennen. De invalshoek hierbij is je goed voorbereiden en vooruit denken hoe je iets lastigs wilt aanpakken. Op deze manier weet je globaal wat je te wachten staat en kan je nadenken over wat je moeilijk vindt. Wanneer je de pijnpunten hebt gevonden, kun je hier aan werken en eventueel hulp inschakelen. De laatste tip die ik je graag geef is; wees zeker van jezelf en wees niet bang om een foutje te maken. In plaats van stressen wat er allemaal fout kan gaan, denk na over alle mooie dingen die het je kan opleveren!