Voor velen is het shoppen van couture verre van realiteit. Maar niet omdat je geen dure merkkleding kunt aanschaffen moet jouw kleding er goedkoop uitzien. Het gaat erom dat je kennis hebt van hoe je je zelf presenteert in je kleding.

Enkele tips om je kleding er duurder te laten uitzien:

  • Neem je kleding in

Een simpele jurk of broek ziet er beter uit als het uitstekend aan je lijf zit. Rondlopen in een te grootzittende jurk, bloes of broek laat je er slonzig uitzien. Als je grootzittende kleding hebt is het van belang om op zoek te gaan naar een goede kleermaker die je kleding heel netjes kan innemen.

  • Was je kleren op de juiste manier

Als je je kleren niet op de juiste manier wast, kunnen ze uitrekken of verleppen en ziet het er niet meer mooi uit als je het aantrekt. Lees daarom altijd eerst op de labels of je je kleren in de wasautomaat mag draaien of op de hand moet wassen. Ook staat er op het label op welke graden jij je kleren moet wassen. Je kleren vaker wassen maakt ook dat het sneller lichter van kleur wordt. Was je kleren daarom niet te vaak, want zo kunnen je kleren verleppen als je ze goedkoop hebt gekocht. Als je kleding niet fris ruikt, kun je het buiten hangen of een nachtje in de diepvries doen zodat alle bacteriën die de geurtjes veroorzaken gedood worden. Heeft je kleding vlekken dan kun je deze verwijderen door je kleding met de hand te wassen in koud water.

  • Kies de juiste materialen

Als je geen budget hebt om zijde of kasjmier te kopen, kun je kiezen voor andere materialen die lekker zitten aan je lijf en die je kleding ook duurder laten laten uitzien zoals katoen, linnen en nep-suède. Vermijd zoveel mogelijk kleding die alleen uit polyester bestaan omdat dit materiaal van slechte kwaliteit is en je kleding nog goedkoper laten uitzien dan het is. Hetzelfde geldt ook voor kleding gemaakt van kunstzijde en acryl.

  • Bewaar je kleren op de juiste manier

Truitjes die worden gehangen aan een kapstok of een hanger kunnen doorwegen en daardoor uitrekken. Voor truien en bloesjes die veel stretchen geldt dat je ze plat neerlegt zodat ze niet uit hun vorm geraken en goed zitten aan je lijf als je ze aantrekt. Voor blazers en hemden geldt dat je ze je het best kunt ophangen zodat het geen kreukels krijgt. Door je kleding op de juiste manier op te bergen zorg je ervoor dat je kleding intact blijft en op de juiste manier past op je lijf waardoor het duurder lijkt.

  • Investeer in dure accessoires

Een dure handtas en/of schoenen kunnen een outfit er duurder laten uitzien. Je hoeft niet per se een hele duur merk aan te schaffen maar ga op zoek naar iets dat van echt leer gemaakt is. Lederen tassen en schoenen laten je outfit er chic uitzien. Je kunt bijvoorbeeld voor een redelijke prijs de leukste van Bommels schoenen aanschaffen om je outfit compleet te maken.

  • Draag niet geprinte en donkere kleding

Niet geprinte kleding van een donkere kleur lijken luxueuzer en staat een ieder. Onzuiverheden vallen niet zo op bij donkere kleuren.