Of je lekker in je vel zit kan invloed uitoefenen op veel verschillende aspecten uit je leven. Zo kan een slecht humeur effect hebben op je relatie, sociale contacten of zelfs je werk. Daarom is het heel belangrijk dat je zorgt voor een goede mood. Voornamelijk in de ochtend opstaan is voor veel mensen een belangrijke indicator voor de rest van de dag. Mensen zeggen niet voor niets ‘een goed begin is het halve werk’. Dus zorg dat je goed opstaat en dan zal je dat aan alles merken. In deze blog zal ik drie spullen voor in huis aanraden die zorgen dat jij nooit meer slecht gehumeurd op kantoor komt. En een goed humeur betekent goede zaken!

Koffiezetapparaat

Een lekkere bak koffie in de ochtend is voor veel mensen een must. Natuurlijk zijn er ook mensen die geen koffie drinken, maar de meeste mensen met een kantoorbaan ontkomen niet aan een sterke bak koffie. Als je ’s ochtends als je opstaat een heerlijke cappuccino voor jezelf maakt, dan kan dit je het gevoel geven dat je even een verwenmomentje hebt. Even een momentje voor jezelf. Pak bijvoorbeeld een tijdschrift of de krant erbij en geniet even van de rust. Zo kan je langzaam wakker worden en opstarten. Oja, en pak niet weer gelijk je laptop erbij want de neiging om dan alvast wat te gaan mailen voor je werk is heel verleidelijk. En daarnaast moet je nog de hele dag naar een computerscherm staren.

Een stortdouche

Ook gaat een groot deel van de mensen in de ochtend (en niet in de avond) douchen. Dit kan, net als een kopje koffie, ook een heerlijk ontspannen moment zijn om even op te starten. Maar, dan moet je natuurlijk wel een lekkere douche hebben. Ik heb zelf laatst een stortdouche aangeschaft en ik ben er echt intens gelukkig mee. Dit maakt mijn douchemomentje in de ochtend nog iets lekkerder. Het hete water stort lekker op mijn hoofd en ik kom altijd lekker ontspannen en opgewarmd eronder uit. Een aanrader dus!

Een goede box of wekker

Tot slot kan een goede box of box en wekker in één echt een wereld van verschil maken. Muziek kan namelijk, dit is bewezen, een grote invloed uitoefenen op je stemming. Als je dus de ochtend begint met muziek waar je van houdt of wat je ontspant, kan dit een positief effect hebben. Je moet er wel even achter komen of je ervan houdt om wakker te worden met muziek of dat je dan niet je bed uit komt. Anders kan je natuurlijk ook tijdens dat lekkere kopje koffie of die heerlijke ontspannen douche een muziekje aanzetten.