Eens in de zoveel tijd is het tijd voor een update van je slaapkamer. Het is toch de kamer in je huis waar je zo’n beetje het meest verblijft. Al is het dan het grootste deel van de tijd met je ogen dicht. Toch wil je je fijn voelen in je slaapkamer. Iedere paar jaar de inrichting veranderen, een frisse kleur op de muren en misschien een nieuw bed kan wonderen doen voor je nachtrust. Je wordt sowieso al lekker moe van het klussen. Maar waar let je op? Kijk je graag televisie in je slaapkamer? Denk dan eens na over een TV plafondbeugel. Je hoeft dan niet perse een kastje neer te zetten om je TV kwijt te kunnen.Dit scheelt veel loopruimte.

Wanneer richt je je slaapkamer opnieuw in?

Een goed moment voor het opnieuw inrichten van je slaapkamer is als je kinderen het huis uit zijn. Je hebt dan kamers over, hier kun je prima je kledingkasten in kwijt. Die hoeven dus niet meer in je slaapkamer te staan. En dat nodigt uit tot een complete re-styling van je slaapkamer. Kies nu eindelijk eens voor dat kingsize bed en hou een hele muur over voor bijvoorbeeld een mooie kaptafel of je yogamatje. Of leg eens een mooie nieuwe vloer op de hele slaapverdieping, je zult zien dat deze daarvan al zo opknapt dat je de wanden en de deuren ook eens van een nieuwe kleur wilt voorzien.
TV plafondbeugel

Goed nadenken voor je begint

Voor je je slaapkamer leeghaalt en van ellende weken op de bank moet bivakkeren, is het verstandig om je goed te bedenken wat je eigenlijk wilt. Wil je ├╝berhaupt in dezelfde kamer blijven slapen of is het tijd voor een andere kamer in je huis? Wat is je budget? Heb je ook allemaal nieuwe meubels nodig? En wat doe je met de vloer? Laat je alles doen of ga je zelf aan de gang? Allemaal vragen die alleen jij kunt beantwoorden.

Een update hoeft niet veel te kosten

Als je alleen de kleur van je muren en je bed zat bent, dan kun je voor relatief weinig geld verf en kwasten aanschaffen. De metamorfose van je slaapkamer kan dan voor een klein budget en in een weekend voor elkaar zijn. Pak je het groots aan met, bijvoorbeeld, een nieuwe dakkapel, dan gaan je kosten ook automatisch flink omhoog. Bedenk dus vooral goed wat je wilt en kunt uitgeven aan je nieuwe slaapkamer.